مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
پرسش‌های حقوقی بانوان| قانون بازگرداندن جهیزیه بعد طلاق

پرسش‌های حقوقی بانوان| قانون بازگرداندن جهیزیه بعد طلاق

  • کد خبر: ۱۷۸۱۰۶
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
استرداد جهیزیه هم با فهرست «سیاهه» و هم بدون آن بعد از طلاق امکان‌پذیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا شوشتری می گوید: بازگشت جهیزیه بعد از طلاق، جهیزیه زن اگر متعلق به خودش باشد می‌تواند تمام آن را هم با فهرست «سیاهه» و هم بدون آن برگرداند.

شوشتری بیان کرد: با توجه به‌اینکه زن مطابق قانون وظیفه‌ای برای تهیه جهیزیه ندارد و در صورتی که این اقدام صورت گرفته باشد مالکیت آن وسایل متعلق به زن است، چه هنگام وقوع طلاق چه بعد از آن، امکان استرداد جهیزیه وجود دارد. اگر سیاهه جهیزیه موجود باشد، اثبات مالکیت و استرداد آن‌ها راحت‌تر خواهد بود و اگر سیاهه‌ای تهیه نشده باشد، می‌توان با شهادت شهود یا ارائه فاکتور، برای استرداد جهیزیه اقدام کرد.

اسم پسر من حسین است. میخواهم نام امیر را به آن اضافه کنم. چهکاری باید انجام بدهم؟ ثبت احوال محل گفته است رأی دادگاه نیاز است. چه نامهای باید ارائه کنم؟

با توجه به دستورالعمل جدید شورای عالی ثبت احوال، تغییر نام کوچک توسط سازمان ثبت احوال در کمیته ویژه (کمیته نام) رسیدگی می‌شود و در صورتی که مغایرتی با دستورالعمل‌های تغییر نام وجود نداشته باشد، با‌آن موافقت می‌شود. در نهایت، می‌توان در صورت عدم موفقیت برای تغییر نام توسط ثبت احوال، با‌تهیه استشهادیه برای ثبت دادخواست تغییر نام و رسیدگی در دادگاه اقدام کرد.

***

در صورت سلب تابعیت قهری زوجه در اثر ازدواج با تبعه بیگانه و از دست دادن شناسنامه ایرانی و فوتهمسرش، زوجه میتواند برای گرفتن شناسنامه ایرانی اقدام کند؟

در صورتی که تابعیت زوج (شوهر) به زوجه (زن) به واسطه ازدواج تحمیل شده باشد، تابعیت زن با همه امتیازات و حقوق، پس از فوت زوج یا جدایی، دوباره برقرار خواهد شد. برای این مورد، زوجه می‌تواند درخواست خود را به همراه گواهی فوت یا سند طلاق به وزارت امور خارجه ارائه دهد.

***

متولد 1333 هستم و مشکل ثبت نام نامادریام در شناسنامهام به جای نام مادر مرحوم خودم است. پدر مرحومم به علت مشکلاتی که با مادر مرحومم داشته نام نامادریام را موقع اخذ شناسنامه در آن قید کرده است و این قضیه در بحث انحصار وراثت اموالم ایجاد مشکل خواهد کرد. خواهشمندم راهکار و فرایند تصحیح این اشکال را به بنده نشان دهید.

می‌توان برای اصلاح شناسنامه اقدام کرد. در صورتی که نامادری در قید حیات هستند، هرچه سریعت‌ر برای انجام آزمایش دی‌ان‌آی اقدام کنید تا بتوان با استفاده از آن به طرفیت ثبت احوال دادخواست اصلاح شناسنامه داد یا اینکه می‌توان با‌ارائه دلایل دیگر از جمله شهادت شهود، برای اثبات نفی نسب اقدام کرد.

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.